...obsahuje 50 % CFM
WPC, 30 % CFM WPI
a 20 % hydrolyzátu?
...absolutně zveřejňuje
poměry jednotlivých
složek bílkovin?
...obsahuje nejkvalitnější
hydrolyzát se stupněm
hydrolýzy DH32?
...jako sladidlo používá
z největší části stévii?

...obsahuje 50 % CFM WPC, 30 % CFM WPI a 20 % hydrolyzátu?

Nový proteinový suplement, který Vám chci na této stránce postupně představit, obsahuje tři nejkvalitnější možné zdroje bílkovin – 50 % proteinové složky tvoří instantní syrovátkový nativní CFM proteinový koncentrát, 30 % potom instantní syrovátkový nativní CFM proteinový isolát a 20 % instantní syrovátkový enzymaticky štěpený hydrolyzovaný proteinový koncentrát. Podívejme se nyní na uvedené složky podrobněji.

50 % CFM WPC - instantní syrovátkový nativní mikrofiltrovaný proteinový koncentrát je vyrobený nejmodernější metodou filtrace CFM, která dokáže s maximální účinností oddělit kvalitní syrovátkové bílkoviny od nežádoucích složek zdrojové suroviny, jakými jsou např. tuk, denaturované bílkoviny nebo laktóza (jejíž obsah je ve výsledné surovině cca 4 %; podotýkám, že mluvím o surovině, nikoli o našem proteinovém suplementu, který má podíl laktózy dokonce ještě výrazně nižší). Metoda CFM zpracování námi použitých surovin je tak šetrná, že zachovává obsah tzv. glykomakropeptidů, což jsou biologicky aktivní proteiny s pozitivním vlivem na zažívací a imunitní systém či třeba lepší vstřebávání vápníku. K dalším výhodám použité metody oddělení bílkovin patří zachování obsahu imunoglobulinů, velmi dobrý výsledný aminokyselinový profil či třeba vyšší obsah vápníku a naopak nižší obsah sodíku ve výsledném produktu. Podstatné je také zachování obsahu laktoferinu, který v těle posiluje antivitové a immunitní účinky. Celá metoda výroby probíhá bez přítomnosti jakýchkoliv chemikálií.

30 % CFM WPI - instantní syrovátkový nativní mikrofiltrovaný proteinový isolát vyrobený také výše popsanou šetrnou metodou CFM. V porovnání s uvedeným koncentrátem se isolát ještě rychleji vstřebává, mimo to obsahuje ještě menší množství nežádoucí laktózy (typicky méně než 1 %). Syrovátkový isolát patří k nejkoncentrovanějším a k nejrychlejším zdrojům bílkovin. Rychlejší jsou už jen hydrolyzáty, ale o nich později. Zde ještě zmiňme jinou věc a to je ono slůvko „instantní“, které provází všechny bílkovinné složky našeho proteinu. Znamená „plně rozpustné“, tzn. velmi snadno ve vodě rozmíchatelné a to i bez nutnosti použití šejkru. Mimochodem, až uvidíte přesné složení našeho proteinu, zmiňujeme v něm i nepatrný podíl (přesněji asi 0,38 %) sóji. Kde se tam vzala? Sója je totiž (v tomto nízkém množství) potřebná při samotné instantizaci výchozích proteinových surovin. Její množství v jedné 30gramové dávce našeho výsledného produktu je přibližně 100 mg.

20 % hydrolyzátu - syrovátkový enzymaticky štěpený hydrolyzovaný proteinový koncentrát, tak zní plný název použité suroviny, která patří mezi absolutně nejrychlejší dostupné zdroje bílkovin na světě. Hydrolyzát se vyznačujě svojí enormní rychlostí vstřebávání, nejkvalitnější hydrolyzát se pak pozná podle nahořklé příchuti. Zde se dostávám ale k záludnému bodu – není hydrolyzát jako hydrolyzát. Jednotlivé jeho varianty se liší podle tzn. stupně hydrolýzy (chcete-li, stupně předtrávení). Platí, že čím vyšší stupěň hydrolýzy (označovaný jako „DH“), tím je produkt snadněji vstřebatelný. Podíváte-li se na libovolný proteinový produkt na českém trhu, jen ve velmi malém procentu případů bude hydrolyzát obsahovat. A navíc, prakticky nikdy (čest výjimkám!) nezjistíte stupeň hydrolýzy. U nás je tomu jinak! Ale o tomto konkrétním čísle se zde dočtete v jiném odstavečku.

Tolik k jednotlivým složkám bílkovin. Čeho jsme ale jejich kombinací ve výše uvedených poměrech docílili? Po vypití se začne nejrychleji do krve vstřebávat hydrolyzát, postupně se začne přidávat o trochu pomalejší isolát a nakonec nastoupí koncentrát – to vše se startem pouhých několik málo jednotek minut po vypití a s pozvolnějším odezněním po zhruba 90 minutách. To vše zajistí absolutní přísun živin pro Vaše svaly! Díky optimálně nastaveným poměrům se maximum bílkovin skutečně využije, Vaše svaly dostanou nejvyšší přísun bílkovin, zároveň se ale po necelých dvou hodinách můžete pustit do dalšího jídla, kterému se trávicí systém může ihned věnovat!

Vše zmíněné předurčuje náš protein ke třem základních optimálním okamžikům použití. Je dokonalý ráno po probuzení. Je perfektní přes den mezi jednotlivými jídly. A je nenahraditelný ihned po tréninku. Ve všech těchto chvílích z něj Vaše tělo vytěží maximum a na Vaší regeneraci, ale především na nárůstu svalové hmoty a síly, to bude jasně znát!

Pavel Provázek

...je plně instantní,
nepění a má
fantastickou chuť?

...uvádí skutečné
nutriční hodnoty
po přičtení vlhkosti?
...obsahuje
přes 5.000 mg BCAA
v každé dávce?
Foto: Sport Wave, Pixmac