...obsahuje 50 % CFM
WPC, 30 % CFM WPI
a 20 % hydrolyzátu?
...absolutně zveřejňuje
poměry jednotlivých
složek bílkovin?
...obsahuje nejkvalitnější
hydrolyzát se stupněm
hydrolýzy DH32?
...jako sladidlo používá
z největší části stévii?

...jako sladidlo používá z největší části stévii?

Sacharin, acesulfam K, cyklamáty, aspartam – to vše jsou dříve či v současnosti hojně používaná sladidla. Proč se používají? Mají výrazně vyšší sladivost než klasický cukr a přitom mají prakticky nulový energetický obsah. Jenže - jsou umělá.

Když jsme přemýšleli o našem novém proteinu, chtěli jsme, aby byl po všech stránkách nejlepší. I kvůli tomu jsme začali uvažovat, že jako sladidlo použijime stévii – ryze přírodní látku, která má svůj původ v tropických oblastech jižní Ameriky. Stévie jako sladidlo je narozdíl od cukru téměř nekalorická, nepřispívá k tvorbě zubního kazu a je vhodná i pro diabetiky. V roce 2011 byla schválena pro použití do potravin a od té doby se stává mezi veřejností čím dál populárnější.

Proteinových suplementů, které by jako sladidlo právě stévii používaly, najdete ale na světovém trhu opravdu velmi (velmi) málo. Proč? Hlavní důvody jsou dva. První - stévie je v porovnání s ostatními sladidly opravdu hodně drahá. Druhý – stévie může vytvářet ve výsledném suplementu zvláštní ne zcela příjemnou „pachuť“, se kterou si řada výrobců neví rady.

V našem novém proteinovém suplementu jsme použili jako sladidlo z největší části stévii 97 % (tu nejkvalitnější dostupnou), v menším zastoupení pak oblíbenou sukralózu. Díky tomu, díky použití skvělých příchutí i díky speciálnímu způsobu balení jsme dosáhli toho, co se zdálo zprvu nemožné – perfektní chuti bez jakýchkoliv nežádoucích přídomků. Vyzkoušíte-li protein sami, nepochybuji o tom, že mi dáte za pravdu!

Pavel Provázek

...je plně instantní,
nepění a má
fantastickou chuť?

...uvádí skutečné
nutriční hodnoty
po přičtení vlhkosti?
...obsahuje
přes 5.000 mg BCAA
v každé dávce?
Foto: Sport Wave, Pixmac