...obsahuje 50 % CFM
WPC, 30 % CFM WPI
a 20 % hydrolyzátu?
...absolutně zveřejňuje
poměry jednotlivých
složek bílkovin?
...obsahuje nejkvalitnější
hydrolyzát se stupněm
hydrolýzy DH32?
...jako sladidlo používá
z největší části stévii?

...je plně instantní,
nepění a má
fantastickou chuť?

...uvádí skutečné
nutriční hodnoty
po přičtení vlhkosti?
...obsahuje
přes 5.000 mg BCAA
v každé dávce?

...uvádí skutečné nutriční hodnoty po přičtení vlhkosti?

Zahlédli jste už někdy na proteinovém suplementu údaj „obsah sušiny minimálně 95 %“ či jemu podobný? A přemýšleli jste, co znamená? Povím Vám to. Je-li v tabulkách nutričních hodnot takového suplementu uvedeno, že obsahuje například 77 % bílkovin, není tomu tak. On je obsahuje ve svém objemu doplněném o vzdušnou vlhkost, tzn. reálných bílkovin je v něm 77 % * 0,95 = 73,2 %. Trošku rozdíl, nemyslíte?

Na obalu našeho proteinu žádný údaj o obsahu sušiny nenajdete. Důvod je prostý - veškeré údaje uvádíme po přičtení vlhkosti, tzn. jedná se o přesné, skutečné a reálné hodnoty.

Mimochodem, vrátím se k tomu, co jsem už v jednom z minulých povídání zmínil a to je způsob výroby našeho proteinu. Celý proces manipulace s otevřenou potravinou u nás totiž probíhá v prostoru s konstantní vlhkostí vzduchu. Ta je trvale udržována vysoušením profesionálním odvlhčovacím strojem na hodnotu 40 %, navíc i následné zatavování víčka do průhledné fólie je prováděno v tříkomorovém horkovzdušném tunelu se suchým vzduchem. I díky tomu máte garanci absolutního vyloučení proniknutí vlhkosti do produktu.

Pavel Provázek

Foto: Sport Wave, Pixmac