Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.
Doporučená maloobchodní cena, kterou doporučuje výrobce pro běžný maloobchodní prodej. V řadě případů bývá tato cena skutečnou reálnou prodejní cenou např. v kamenných obchodech či posilovnách, nicméně na internetu většinou bývají ceny nižší. Doporučená maloobchodní cena je většinou základní cenou, od které se odvíjejí různé slevy ať už pro internetový prodej, nebo akční nabídky či výprodeje. Podrobnosti zde.
Původní cena, za kterou bylo zboží v našem obchodě v prodeji předtím, než bylo zařazeno do výprodeje (bez vlivu slevových úrovní u stálých zákazníků).
Unikátní číselný kód produktu (např. proteinového suplementu) a unikátní číselný kód varianty (např. jeho 2000gramového balení ve vanilkové příchuti). Každé z čísel můžete použít např. pro jednoznačné vyhledání daného produktu v našem internetovém obchodě. Kód varianty navíc najdete vždy uveden i přímo na faktuře.
Měrná cena je internetová prodejní cena přepočítaná na 100 gramů nebo 100 mililitrů. Její uvádění vyžaduje zákon. Podrobnosti zde.
Najdete-li kdekoliv na českém internetu stejné zboží za lepší cenu, napište nám zde a my uděláme maximum proto, abychom Vám nabídli cenu lepší.
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.
Banán je jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce, obsahuje vitamíny skupiny B, C, E, A a minerální látky, jako je hořčík, fosfor, železo, vápník a draslík. Je zdrojem energie.
Výhody lyofilizace:
Proces lyofilizace: Předčištění a kontrola kvality. Rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž zničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu. První pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95 % vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy. Druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua. Výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
100 g | |
---|---|
energetická hodnota | 1449 kJ/346 kcal |
bílkoviny | 4,3 g |
sacharidy | 74,3 g |
- z toho cukry | 63 g |
tuky | 0,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
vláknina | 6,8 g |
sůl | 0,01 g |
Složení:
Upozornění:
Skladujte při teplotě do 25 °C. Upozorňujeme zákazníky, že v balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu.
Cena, kterou doporučuje výrobce pro běžný maloobchodní prodej. Podrobnosti zde.
Cena, za kterou je zboží v prodeji v našem internetovém obchodě. Podrobnosti zde.
Internetová cena přepočítaná na 100 gramů nebo 100 mililitrů. Její uvádění vyžaduje zákon. Podrobnosti zde.
sobota | DNES | nejsme na příjmu |
neděle | ZÍTRA | nejsme na příjmu |
pondělí | 07:00 - 14:00 | |
úterý | 07:00 - 14:00 |