Zásady ochrany osobních údajů

datum: 20. 05. 2018 • zhlédnutí: 309

Pravidla pro ochranu osobních údajů jsou uvedena v našich obchodních pomínkách, jejichž autorem je nezisková organizace dTest. Plné znění obchodních podmínek zobrazíte kliknutím zde, na této stránce níže je pak pro Váš lepší přehled citována z obchodních podmínek kapitola vztažená k ochraně osobních údajů.


Rychlé odkazy: zrušit zasílání reklamních e-mailů


Správcem osobních údajů poskytnutých za účelem plnění předmětu smlouvy je prodávající.

Identifikační a kontaktní údaje správce

DAFIT, s. r. o., U Rakovky 1739/29, 148 00 Praha 4 - Kunratice, IČ: 00570150, DIČ: CZ00570150; telefon 773 22 22 50, e-mail: obchod@ronnie.cz, kontaktní adresa: U Rakovky 1739/29, 148 00 Praha 4 - Kunratice.

Účel zpracování, rozsah osobních údajů a právní základ pro zpracování

Kupující bere na vědomí, že pro účely uzavření kupní smlouvy, její následné plnění (zpracování objednávky, zajištění vyskladnění a doručení zboží) a případného řešení práv z vadného plnění (reklamací) správce zpracuje a uchová v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, obecné nařízení o ochraně osobních údajů (dále jen GDPR), jeho osobní údaje v následujícím rozsahu: jméno, příjmení, adresa, e-mail a telefonní číslo, nepovinně název firmy.

Právním základem pro zpracování osobních údajů je v souladu s článkem 6 odst. 1 písm. b) GDPR plnění smlouvy, jejíž smluvní stranou je kupující.

Kategorie příjemců/příjemci osobních údajů

Správce se zavazuje osobní údaje kupujícího neposkytnout jiným subjektům než následujícím zpracovatelům:

  • a) smluvnímu dopravci, kterého si kupující zvolí v objednávkovém formuláři, za účelem dodání zboží, seznam dopravců je dostupný zde, přičemž údaje budou poskytnuty v následujícím rozsahu: jméno, příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo;

  • b) provozovateli portálu Heureka.cz za účelem generování a zasílání dotazníků spokojenosti s nákupem v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je internetový obchod zapojen. Právním základem pro zpracování je v tomto případě v souladu s článkem 6 odst. 1 písm. f) GDPR oprávněný zájem správce, který spočívá ve zjišťování spokojenosti kupujícího s nákupem u správce. Zasílání dotazníků se týká všech kupujících, kteří neodmítli zasílání obchodních sdělení ve smyslu § 7 odst. 3 zákona o některých službách informační společnosti (č. 480/2004 Sb.), a je prováděno po každém nákupu na internetovém obchodu. Provozovatel portálu Heureka.cz je oprávněn předanou e-mailovou adresu použít výhradně za účelem vygenerování a zaslání dotazníku spokojenosti ve smyslu Podmínek programu Ověřeno zákazníky dostupných zde: sluzby.heureka.cz/napoveda/podminky-a-dulezite-dokumenty/. Proti zasílání e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky může kupující kdykoli vyjádřit námitku odmítnutím dalších dotazníků pomocí odkazu v e-mailu s dotazníkem. V případě námitky nebude dotazník kupujícímu dále zasílán.

Doba uložení

Osobní údaje budou správcem uloženy po dobu nutnou ke splnění smlouvy (zpracování objednávky, vyskladnění a doručení zboží) a dále po dobu zákonné záruky (24 měsíců od převzetí zboží) či po dobu poskytnuté záruky smluvní.

Kupující bere na vědomí, že správce má dle § 31 zákona o účetnictví (č. 593/1991 Sb.) povinnost uschovat účetní doklady a účetní záznamy (faktury) po dobu 5 let počínajících koncem účetního období, kterého se týkají (to znamená, pokud nakoupíte zboží v průběhu roku 2018, musí být faktura uchována do konce roku 2023). Správce má také povinnost vyplývající z § 47 zákona o správě daní a poplatků (č. 337/1992 Sb.) uchovat fakturu po dobu 3 let od konce zdaňovacího období, v němž vznikla daňová povinnost související s fakturou (to znamená, pokud nakoupíte zboží v průběhu roku 2018, musí být faktura pro účely daňového řízení uchována do konce roku 2021). Faktura obsahuje následující osobní údaje: jméno, příjmení, adresa, e-mail a telefonní číslo, nepovinně název firmy.

Pro plátce DPH

Kupující bere rovněž na vědomí, že správce má dle § 35 zákona o dani z přidané hodnoty (č. 235/2004 Sb.), povinnost uschovat daňové doklady po dobu 10 let od konce zdaňovacího období, ve kterém se plnění uskutečnilo (to znamená, pokud nakoupíte zboží v průběhu roku 2018, musí být faktura uchována do konce roku 2028). Daňový doklad obsahuje následující osobní údaje: jméno, příjmení, adresa, e-mail a telefonní číslo, název firmy.

Práva kupujícího ve vztahu k osobním údajům

Kupující dále bere na vědomí, že dle článků 15 až 21 GDPR má právo:

  • a) na přístup k osobním údajům, které sestává z práva získat od správce potvrzení, zda osobní údaje, které se ho týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je tomu tak, má právo získat přístup k těmto osobním údajům a k informacím vymezeným v článku 15 GDPR;

  • b) na opravu nepřesných osobních údajů, které se ho týkají, dále s přihlédnutím k účelům zpracování má kupující právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení dle článku 16 GDPR;

  • c) na výmaz („právo být zapomenut“), které spočívá v tom, že správce bez zbytečného odkladu vymaže osobní údaje, které se kupujícího týkají, jakmile již nebudou potřebné pro účely plnění smlouvy, pokud není dán jiný právní důvod pro jejich další zpracování;

  • d) na omezení zpracování osobních údajů v případech vymezených článkem 18 GDPR;

  • e) na přenositelnost údajů dle podmínek článku 20 GDPR;

  • f) vznést námitku proti zpracování osobních údajů dle článku 21 GDPR.

Správce poskytne kupujícímu na žádost informace o přijatých opatřeních v každém případě nejpozději do jednoho měsíce od obdržení žádosti.

V případě pochybností o zpracovávání osobních údajů má kupující právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů, který je v této oblasti dozorovým orgánem, a podat k němu stížnost.




Přepnout na verzi pro mobilní telefony
DAFIT, s. r. o., U Rakovky 1739/29, 148 00 Praha 4 - Kunratice, IČ: 00570150, DIČ: CZ00570150
Autorská práva k fotografiím: Erasport, s. r. o., Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10, IČO: 29052131, DIČ: CZ29052131
Přebírání textových i grafických materiálů je bez písemného svolení zakázáno.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Obchodní podmínky | Zásady ochrany osobních údajů | Kontakty



Jméno:
Heslo:
:: Seznam výrobců
:: Novinky v nabídce
SPORTOVNÍ VÝŽIVA
:: Hlavní stránka

:: Výprodej
:: Speciální balíčky
:: Vzorky suplementů

:: Proteiny
:: Sacharidy
:: Kreatin
:: Stimulanty a energizéry
:: Anabolizéry
:: Spalovače
:: Aminokyseliny
:: Kloubní výživa
:: Iontové nápoje
:: Vitamíny a minerály
:: Tyčinky
:: Suroviny

:: Přírodní výtažky
:: Zdravá výživa

:: Ostatní suplementy

:: Veterinární přípravky
SPORTOVNÍ OBLEČENÍ
:: Oblečení pro muže
:: Oblečení pro ženy
:: Doplňky
KNIHY A DVD
:: Výživa
:: Trénink
:: Odborná literatura
:: Osobnosti
:: Ostatní literatura
:: Časopisy

:: DVD filmy
:: Plakáty a fotografie
FITNESS ZAŘÍZENÍ
:: Jednoručky
:: Velké činky
:: Kotouče

:: Rotopedy
:: Crossové trenažery
:: Posilovací lavice
:: Posilovací stroje

:: Adaptéry
:: Stojany a klece
:: Rehabilitace
:: Ostatní stroje
:: Ostatní pomůcky
SPORTOVNÍ POTŘEBY
:: Šejkry a lahve
:: Rukavice
:: Opasky
:: Bandáže a ortézy
:: Elektronika a spotřebiče
:: Pro závodníky

:: Solární kosmetika
:: Box
:: Ostatní sortiment

Přihlášen: nová registrace
O nás  ::  Vše o nákupu  ::  Kontakty
Vyhledávání:
 
oblíbené
3
 
Sportovní výživa
Sportovní oblečení
Knihy a DVD
Fitness zařízení
Sportovní potřeby