V první části knihy najde čtenář vše ohledně základních aspektů tréninku v posilovně – od vyvrácení základních mýtů přes informace o tvorbě tréninkových plánů až po popis a fotografie konkrétních doporučených cviků pro začátečníky a jejich spojení do komplexního tréninkového plánu, připojena je i řada praktických tréninkových tipů. Druhá část publikace pojednává o výživě, a to srozumitelnou a pro začátečníky snadno uchopitelnou formou. Nejprve se autor zaměřuje na lidský metabolismus a na základní složky potravy, bílkoviny, sacharidy a tuky. Nechybí bližší pohled na aminokyseliny, vysvětlení pojmů glykemický index či glykogen ani nutriční tabulky potravin. Samostatná kapitola je věnována doplňkům sportovní výživy – opět z pohledu vhodného pro začátečníky.
Doporučená maloobchodní cena, kterou doporučuje výrobce pro běžný maloobchodní prodej. V řadě případů bývá tato cena skutečnou reálnou prodejní cenou např. v kamenných obchodech či posilovnách, nicméně na internetu většinou bývají ceny nižší. Doporučená maloobchodní cena je většinou základní cenou, od které se odvíjejí různé slevy ať už pro internetový prodej, nebo akční nabídky či výprodeje. Podrobnosti zde.
Původní cena, za kterou bylo zboží v našem obchodě v prodeji předtím, než bylo zařazeno do výprodeje (bez vlivu slevových úrovní u stálých zákazníků).
Unikátní číselný kód produktu (např. proteinového suplementu) a unikátní číselný kód varianty (např. jeho 2000gramového balení ve vanilkové příchuti). Každé z čísel můžete použít např. pro jednoznačné vyhledání daného produktu v našem internetovém obchodě. Kód varianty navíc najdete vždy uveden i přímo na faktuře.
Měrná cena je internetová prodejní cena přepočítaná na 100 gramů nebo 100 mililitrů. Její uvádění vyžaduje zákon. Podrobnosti zde.
Najdete-li kdekoliv na českém internetu stejné zboží za lepší cenu, napište nám zde a my uděláme maximum proto, abychom Vám nabídli cenu lepší.
V první části knihy najde čtenář vše ohledně základních aspektů tréninku v posilovně – od vyvrácení základních mýtů přes informace o tvorbě tréninkových plánů až po popis a fotografie konkrétních doporučených cviků pro začátečníky a jejich spojení do komplexního tréninkového plánu, připojena je i řada praktických tréninkových tipů. Druhá část publikace pojednává o výživě, a to srozumitelnou a pro začátečníky snadno uchopitelnou formou. Nejprve se autor zaměřuje na lidský metabolismus a na základní složky potravy, bílkoviny, sacharidy a tuky. Nechybí bližší pohled na aminokyseliny, vysvětlení pojmů glykemický index či glykogen ani nutriční tabulky potravin. Samostatná kapitola je věnována doplňkům sportovní výživy – opět z pohledu vhodného pro začátečníky.
„Je mi 15 let, jsem hubené postavy, při výšce 175 cm vážím 58 kg. Chtěl bych nabrat svalovou hmotu, ale nevím jak, můžete mi poradit?“ Jeden z mnoha desítek dotazů, které chodí do poradny téměř „dnes a denně“. Ovšem výjimkou není ani následující typ dotazu: „Je mi 23 let a po porodu jsem nabrala několik kilogramů, bohužel především na stehnech a bocích. Mnohem víc mě ale trápí povadlá postava a i přesto, že nemám nadváhu, je vidět, že mám mnohem více tuků než svalové hmoty. Chtěla bych postavu zpevnit, zbavit se podkožního tuku a nabrat trochu té svalové hmoty. Ovšem v žádném případě nechci vypadat jako mužatka!“ A snad bych ještě připojil poslední typický dotaz: „Je mi 35 let, mám sedavé zaměstnání a nepravidelnou stravu, nedostatek pohybu se začíná projevovat, dříve jsem hodně sportoval a dnes na pravidelný sport nemám čas. Začíná se mi dělat břicho a celkově se postava začíná zakulacovat. Chtěl bych s tím něco dělat, dokud je čas. Poradíte mi?“
Výše uvedeným textem začíná první díl série publikací populárního autora Jana Smejkala Základy tréninku a sportovní výživy, jenž nese podtitulek „Průvodce prvními 8 týdny v posilovně“. Jednoho dne prostě nastane situace, kdy přeteče ta pověstná „kapka“ a řeknete si: „Tak dost a je potřeba s tím již něco dělat!“ V tu chvíli je na místě sáhnout po kvalitně zpracované publikaci o tréninku a výživě pro začátečníky, protože, jak vyplývá z výše uvedených dotazů, důvody jsou různé, ale řešení je pouze jedno: správně jíst a svaly zatěžovat a postavu tím tvarovat!
Základní údaje o knize:
Autor:
Ing. Jan Smejkal je absolvent Vysoké školy zemědělské v Praze (ročník 1984) se seznámil s kulturistikou již ve svých 14 letech. V roce 1983 se stal trenérem závodního družstva oddílu kulturistiky TJ Stadion Hradec Králové a se svými svěřenci v průběhu osmdesátých let dosáhl celé řady vynikajících výsledků, od titulů krajských přeborníků až po finálová umístění na mistrovstvích ČSSR, a to jak mužů, tak žen. Od roku 1979 je rozhodčím kulturistiky a v roce 1984 absolvoval školení trenérů kulturistiky II. třídy. Svých odborných znalostí využíval nejenom jako trenér, ale i jako člen Trenérsko-metodické komise, když přednášel na školeních trenérů svazu kulturistiky.
Jako trenér kulturistiky a fitness s mnohaletými zkušenostmi začal roku 1990 provozovat fitness centrum Body Fit Club v Hradci Králové. Zároveň působil i jako poradce výrobců sportovní výživy PROM-IN (dříve Promil) a Nutrend, pro které psal řadu let odborné i propagační texty.
Již v roce 1990 stál u zrodu časopisu Svět kulturistiky. V současnosti je externím redaktorem časopisu Muscle&Fitness a zároveň i nejčtenějších internetových stránek s tematikou kulturistiky a fitness Ronnie.cz, kam pravidelně přispívá svými odbornými články.
Samostatné publikace (autor či spoluautor): „Kulturistika pod mikroskopem“ (1992), „Cviky“ (1994), „Album kulturistů“ (1999), „Kulturistika pro všechny“ (1999), „Lekce kulturistiky“ (1. až 3. díl, od roku 2006).
Cena, kterou doporučuje výrobce pro běžný maloobchodní prodej. Podrobnosti zde.
Cena, za kterou je zboží v prodeji v našem internetovém obchodě. Podrobnosti zde.
Internetová cena přepočítaná na 100 gramů nebo 100 mililitrů. Její uvádění vyžaduje zákon. Podrobnosti zde.
Dobrý den, zcela nejlepší variantou je začít spolupracovat s osobním trenérem, který vám vše vysvětlí a hlavně vám to ukáže i prakticky.
Pokud dáte přednost knize, doporučuji Tvarování těla pro muže a ženy (Petr Tlapák) a Moderní výživa ve fitness a silových sportech (Lukáš Roubík a kol.).
Dobrý den, obecně to bude cca 1,7 až 2 g bílkovin na kg TH. Pokud se bavíme o částem déle trvajícím náročném tréninku, je v hodné po tréninku přijmout směs bílkovin a sacharidů. Z konkrétních suplementů to může být např. Palatinose Gain 20 Fair Power® nebo Go Pro 30.
Dobrý den, trénink řeší např. Tvarování těla pro muže a ženy (Petr Tlapák) či Posilování - anatomický průvodce (Frédéric Delavier).
Dobrý den, ano, vypadá to tak, pravděpodobně by tam mělo být „vitamíny“. Omlouváme se za chybu v textu.
Dobrý den, konkrétní termín ještě jako vydavatelství v plánu nemáme.
Dobrý den, s autorem v kontaktu jsme, vydavatelem jsme my, tudíž i zadavatelem pokračování, pan Smejkal termín vydání příliš neovlivní. V e-shopu je mnoho knih jak k výživě, tak tréninku, vybrat jednu, která by se dala srovnat, neumím.
Dobrý den, v tuto chvíli termín ještě nemáme.
Dobrý den, druhý díl zatím v nabídce není.
Dobrý den, v tuto chvíli termín nemáme, právě před pár dny vyšel teprve první díl. :)
Dobrý den, vše potřebné se dozvíte v knize z této stránky - Základy tréninku a sportovní výživy.
úterý | DNES | 07:30 - 14:30 |
středa | ZÍTRA | 07:30 - 14:30 |
čtvrtek | 07:30 - 14:30 | |
pátek | 07:30 - 14:30 |